MEER JAZZ FESTIVAL 2020 op 5 en 6 juni

Een gezellig festival voor iedereen met een horecaplein en jazzmuziek op twee buiten- en drie binnenpodia,
in en voor Hotel Restaurant De Rustende Jager in Nieuw - Vennep.
Circa 40 bands, een spetterend hoofdprogramma, talentenstages voor verschillende conservatoria uit de buurt.
Een schoolband competitie van scholen binnen de Haarlemmermeer, jamsessies en brassband
én een concert van de winnaar van de Meer Jazz Prijs 2020.

TAKE OFF MUSIC EVENT 2019

24, 25 en 26 mei was de 25ste editie van het TAKE OFF Music Event in Het Cultuurgebouw. Het was organisatorisch gezien een succesvolle editie. Minder groot dan voorheen en veel aandacht voor de 23ste editie van de International Big Band Competition met 15 deelnemende Big Bands uit een zestal landen.

Dit jaar waren er twee concerten waarvoor een aparte toegangskaart moet worden aangeschaft: Metropole Orkest Big Band & China Moses o.l.v. Miho Hazama en Fay Claasen & band. Die laatste  kreeg de Meer Jazz prijs 2019 uitgereikt uit handen van de wethouder van Cultuur Haarlemmermeer A. Ruigrok.

Het was een gratis toegankelijk evenement waarbij de nadruk ligt op jong muzikaal talent in alle stijlen. Acht podia, 49 bands, 82 concertsets en 2 masterclasses, live radio, jamsessies en lindyhop party’s. Een gemêleerd publiek genoot van optredens van o.m. The Muddy Waters Tribute Band, Amigos Latinos Quinteto, Ruud de Vries Funky XL, Manouche Swing, Sorrindo, Bridgetown Jazzband, Anna Serierse, het Stroat Ensemble en het Loet van der Lee Quartet. De Bohém Ragtime Jazz Band verzorgde een tweetal lindyhop feestjes in de binnenstraat en de orkesten van het Conservatorium Amsterdam en Conservatorium Haarlem waren spectaculair en vernieuwend. Van echte jazz tot regelrechte popmuziek. Alles kwam voorbij.

De editie was minder druk bezocht dan eerdere edities maar desondanks erg succesvol. Meer Jazz bedankt haar sponsoren, de samenwerkende instellingen en de talloze vrijwilligers die zich weer hard hebben gemaakt om deze 25ste editie mogelijk te maken.

Speciaal voor deze gelegenheid is er een leuk fotoboek samengesteld. Met slechts zes à zeven foto’s per jaar geeft het een heel aardig beeld van de artiesten, het terrein, de vrijwilligers en de algehele sfeer in de afgelopen 24 jaren. Het boek is - zolang de voorraad strekt - verkrijgbaar via het secretariaat van Stichting Meer Jazz voor slechts €15,- per stuk.

TAKE OFF MASTERCLASSES

In de editie van 2019 waren er twee masterclasses. Een masterclass saxofoon van Paul van der Feen en een masterclass trompet van Jan Wessels. Beide gerenommeerde muzikanten.

De belangstelling was goed met 6 actieve (meespelende) deelnemers per masterclass en tientallen passieve (kijkende) deelnemers.

Deelnemers aan de masterclass van Paul waren enthousiast, ook de mensen die niet durfden te improviseren. Paul eindigde zijn masterclass met een ter plekke bedacht stuk op basis van het uitgeschreven stuk dat het kwartet had meegenomen. In de avond speelde het kwartet van Paul en vele deelnemers kwamen speciaal terug om dat mee te maken.

De masterclass van Jan Wessels was tevens succesvol en de deelnemers waren ongemeend enthousiast over het een op een contact met deze uitstekende docent.

Novotel Amsterdam Schiphol Airport is vanaf 1 januari 2017 ‘Preferred Housing Partner’ van Meer Jazz.
Tal van artiesten overnachten hier en tijdens het TAKE OFF MUSIC Event is er elke avond een jamsessie in het hotel.
Het hotel bevindt zich op wandel afstand van het festival terrein.