OVER HET MEER JAZZ CAFÉ

Op zondagmiddag organiseren we elke maand het Meer Jazz Café en bij het begin van het nieuwe jaar een swingende Nieuwjaarsspecial.
De gelegenheid om af te spreken met vrienden of om nieuwe vrienden te ontmoeten, op een heerlijke middag vol goede muziek en een lekker drankje.
Wij zorgen voor gevarieerde muziek die regelmatig uitnodigt tot dansen. Zowel top artiesten als regionaal talent brengen een hoge kwaliteit jazzmuziek die veel gezelligheid met zich meebrengt.
Een optreden in het Meer Jazz Café is dichtbij het publiek, gezamenlijk plezier te beleven aan een topprestatie!

WAAR EN WANNEER

Alle concerten zijn gratis toegankelijk.
Het Meer Jazz Café wordt afwisselend geprogrammeerd in:
Hotel-Restaurant De Beurs - Kruisweg 1007 - Hoofddorp
Hotel-Restaurant De Rustende Jager - Venneperweg 471 - Nieuw Vennep.
Fokker Event Center - IJweg 1094 - Hoofddorp
Claus Park Collection - Bosweg 19 - Hoofddorp
Restaurant ‘t Fort - Fortwachter 3 - Vijfhuizen
De concerten vinden plaats tussen 15.30 en 18.00 uur.
De deuren gaan een half uur van tevoren open.
U bent van harte welkom in onze muzieklounge!
Voor bands in de zomerperiode geldt: bij mooi weer op het terras.

19 SEPTEMBER

De musici zijn in Haarlemmermeer goede bekenden. Zo was Alex de Leeuw vanaf 1993 tot 2014 organisator van Meer Jazz en het Meer Jazz Festival. Eerst als voorzitter van de Stichting en later als directeur en het laatste jaar als vrijwilliger naast zijn opvolger Loet van der Lee. Ook speelt en speelde hij bassaxofoon in het bekende ‘Trio Grande’, dat bijna alle jaren op het Meer Jazzprogramma stond. Rolf Koppijn maakt en maakte als gitarist ook al die tijd deel uit van ‘Trio Grande’. Hij is niet alleen begenadigd gitarist, maar ook een uitstekende vocalist. Bij Trio Petit bespeelt hij op een oude Gibson elektrische gitaar. Rob Veenhuizen kan bogen op een jarenlange nationale en internationale ervaring. Hij heeft o.a. vier jaar gespeeld bij de Henk Meutgeert Bigband, met o.a. Rudi Brink, Slide Hampton en Toots Thielemans. Rob heeft vele malen opgetreden met Ray Kaart, Frits Kaatee, Jan Verwey en Sytze van Duin. Hij treedt bijna wekelijks op in het in Amsterdam bekende café, restaurant Elsa’s aan de Middenweg. De instrumentale bezetting van baritonsaxofoon, elektrische gitaar, zang en contrabas maakt een breed repertoire mogelijk, die het trio met veel enthousiasme en flair ten gehore brengt. Dit Meer Jazz Café wordt gehouden in De Rustende Jager, Venneperweg 471, 2153 AD Nieuw-Vennep. Tijden: 15.30 tot 18.00 uur. De toegang tot het optreden is gratis. Alle dan geldende RIVM richtlijnen worden gerespecteerd.

17 OKTOBER

Bassist Thomas Kwakernaat heeft zowel in Nederland als België met vele lokaal en internationaal bekende artiesten gespeeld. Hij werkte mee aan tv-, radio- en CD-producties en is ook binnen Pier K geen onbekende. Thomas’ manier van spelen wordt als stuwend en steady ervaren, wat zeker voor een beginnende jamsessie-ganger zeer prettig kan zijn. In zijn solo’s komt een meer lyrische kant naar voren, waar veel bassisten een voorbeeld aan nemen. Tijdens de jamsessie wordt medewerking verleend door een pianist of gitarist en een slagwerker. Uiteraard zal er ook een zanginstallatie aanwezig zijn. De jamsessie staat open voor alle jazzartiesten en amateurmusici die het podium in geïmproviseerde (en wisselende) samenstelling wensen te betreden. Uiteraard zijn ook luisteraars van harte welkom om te komen genieten in deze broedplaats van muzikaliteit.

Dit Meer Jazz Café wordt gehouden in De Rustende Jager, Venneperweg 471, 2153 AD Nieuw-Vennep. Tijden: 15.30 tot 18.00 uur. De toegang tot het optreden is gratis. Alle dan geldende RIVM richtlijnen worden gerespecteerd.

19 DECEMBER

De kerstspecial van het Meer Jazz Café is dit jaar op zondag 19 december 2021. Liefhebbers van swingende gezelligheid of gezellige swing treffen elkaar dan in de Rustende Jager te Nieuw-Vennep.

Ongetwijfeld doet Meer Jazz veel liefhebbers een plezier met deze energieke Engelse allround  musicus, die tal van prijzen op zijn naam heeft en die onmiskenbaar gepokt en gemazeld is in de classic jazz. Classic jazz van de bovenste plank, wel te verstaan. Speciaal voor deze dag is zijn repertoire aangevuld met enkele bekende en swingende kerst ‘jazzstandards’.

Het klarinet- en tenorspel van bandleider Jonny Boston en zijn zang zijn hartverwarmend en het kwartet vormt een consistent geheel dat het brede repertoire met groot gemak etaleert.
Op piano Mark van der Feen, op stringbas Pierre Dunker en Tom Nieuwenhuijse is de slagwerker.

Dit Meer Jazz Café wordt gehouden in De Rustende Jager, Venneperweg 471, 2153 AD Nieuw-Vennep. Tijden: 15.30 tot 18.00 uur. De toegang tot het optreden is gratis. Alle dan geldende RIVM richtlijnen worden gerespecteerd.