OVER HET MEER JAZZ CAFÉ

Op zondagmiddag organiseren we elke maand het Meer Jazz Café en bij het begin van het nieuwe jaar een swingende Nieuwjaarsspecial.
De gelegenheid om af te spreken met vrienden of om nieuwe vrienden te ontmoeten, op een heerlijke middag vol goede muziek en een lekker drankje.
Wij zorgen voor gevarieerde muziek die regelmatig uitnodigt tot dansen. Zowel top artiesten als regionaal talent brengen een hoge kwaliteit jazzmuziek die veel gezelligheid met zich meebrengt.
Een optreden in het Meer Jazz Café is dichtbij het publiek, gezamenlijk plezier te beleven aan een topprestatie!

WAAR EN WANNEER

Alle concerten zijn gratis toegankelijk.
Het Meer Jazz Café wordt afwisselend geprogrammeerd in:
Hotel-Restaurant De Beurs - Kruisweg 1007 - Hoofddorp en
Hotel-Restaurant De Rustende Jager - Venneperweg 471 - Nieuw Vennep. De concerten vinden plaats tussen 15.30 en 18.00 uur.
De deuren gaan een half uur van tevoren open.
U bent van harte welkom in onze muzieklounge!
Voor bands in de zomerperiode geldt: bij mooi weer op het terras.

19 JANUARI

De zangcarrière van Anne Chris ging vlot van start. Een jaar na het afronden van haar conservatoriumopleiding in 2003 stond ze op het North Sea Jazz Festival en kwam haar debuut-cd ‘Tomorrow is today’ uit. Daarna volgde een succesvolle toer langs Nederlandse en buitenlandse theaters. Er kwamen meer cd’s, waaronder een met kinderliedjes.

Vorig jaar verscheen haar album ‘Flowing Freely’, een titel die goed aansluit bij Anne Chris haar podiumpresentatie. Moeiteloos surft zij door goed in het gehoor liggende genres. Haar warme, melodisch vertellende stem mixt heel goed met de subtiele begeleiding van pianist Daan Herweg, bassist Kasper Kalf en slagwerker Klaas van Donkersgoed.

Locatie: De Rustende Jager, Nieuw-Vennep
Tijd: 15:30 tot 18:00 uur
Gratis toegang

16 FEBRUARI

Jamsessions zijn al zo oud als de jazz zelf. Zonder repetitie, vaak zonder elkaar te kennen, komen muzikanten het podium op om samen improviserenderwijs muziek te maken. De om het kwartier, twintig minuten wisselende formaties zorgen voor veel plezierige verrassingen, want in de ene set kan mainstream worden gespeeld, en in de andere blues, oude stijl jazz of bop. Sessionleider en vibrafonist Peter de Gelder zorgt voor een prima trio - er is dus sowieso muziek - en individuele musici kunnen aanhaken. Pianisten, bassisten en slagwerkers hoeven geen eigen instrument mee te brengen.

Locatie: Hotel De Beurs Hoofddorp
Tijd: 15.30 – 18.00 uur
Gratis toegang

15 MAART

Dit is een gevarieerde middag waarop drie heel verschillende groepen van enthousiaste amateurs zich van hun beste kant laten zien.

15.15 - 16.00 Moooftet
De middag begint om 15.15 uur met Moooftet, bestaande uit Felix Weiss (tenorsax), Jos Groot (gitaar), Hans Peek (bas) en Wouter de Jong (drums). Het gevarieerde repertoire bevat pittige stukken van McCoy Tyner, Kenny Dorham en Wayne Shorter, maar ook standards als ‘Broadway’.

16.15 - 17.00 Käthe van den Hurk & Combo
Om 16.15 uur treden Käthe van den Hurk & Combo aan. ‘Jazz in je moerstaal’, zo luidt haar motto en ze maakt het ook waar. Cry me a river, ‘Deed I do, Temptation zijn enkele van de standards die zij met haar begeleiders van een warm Nederlands jasje voorziet.

17.15 - 18.00 Seaside Big Band
Om 17.15 uur wordt het stevige werk van stal gehaald als trompettist en Meer Jazz‑directeur Loet van der Lee met de achttienkoppige Sea Side Big Band op het podium komt. Deze ijzersterke Heemskerkse bigband speelt swingmuziek uit de jaren ’40 en ’50, de topperiode van de Amerikaanse bigbandjazz, maar uitstapjes naar latin jazz en funk en rock worden niet geschuwd.

Locatie: De Rustende Jager, Nieuw-Vennep
Tijd: 15:15 tot 18:00 uur
Gratis toegang

19 APRIL

De bezoekers zullen ongetwijfeld veel plezier beleven met de energieke Engelse allround  musicus Jonny Boston, die tal van prijzen op zijn naam heeft. Hij is gepokt en gemazeld is in de classic jazz. Zijn gevoelige klarinet- en tenorspel en zang passen naadloos in de uitgekiende begeleidingsgroep bestaande uit pianist

Mark van der Feen, Pierre Dunker op stringbas en slagwerker Tom Nieuwenhuijse.

Locatie: Corendon Village Hotel, Skybar 747, Badhoevedorp
Tijd: 15:30 tot 18:00 uur
Gratis toegang

17 MEI

Prachtige ballads en geliefde standards, dat zijn de specialiteiten van pianist Ernst Rijkers, bassist Dick Scholten en drummer Ab Helsloot – ofwel het Trio Amsteljazz Ontspannen en gedreven swingen, de toehoorders een plezierige middag bezorgen, dat is de ambitie van dit geroutineerde trio.

Locatie: De Rustende Jager, Nieuw-Vennep
Tijd: 15:30 tot 18:00 uur
Gratis toegang

21 JUNI

Tal van bands en orkesten hebben zich de afgelopen honderd jaar geafficheerd als ‘feetwarmers’. Het veelgevraagde trio de Fidgety Feetwarmers maakt de naam meer dan waar, zoals steeds weer blijkt op de jump and jive, lindy hop en charlestongelegenheden waar deze band acte de présence geeft. Als u gewoon wilt luisteren – dat kan natuurlijk ook!

Locatie: Claus Park Collection, Hoofddorp
Tijd: 15:30 tot 18:00 uur
Gratis toegang