OVER HET MEER JAZZ CAFÉ

Op zondagmiddag organiseren we elke maand het Meer Jazz Café en bij het begin van het nieuwe jaar een swingende Nieuwjaarsspecial.
De gelegenheid om af te spreken met vrienden of om nieuwe vrienden te ontmoeten, op een heerlijke middag vol goede muziek en een lekker drankje.
Wij zorgen voor gevarieerde muziek die regelmatig uitnodigt tot dansen. Zowel top artiesten als regionaal talent brengen een hoge kwaliteit jazzmuziek die veel gezelligheid met zich meebrengt.
Een optreden in het Meer Jazz Café is dichtbij het publiek, gezamenlijk plezier te beleven aan een topprestatie!

WAAR EN WANNEER

Alle concerten zijn gratis toegankelijk.
Het Meer Jazz Café wordt afwisselend geprogrammeerd in:
Hotel-Restaurant De Beurs - Kruisweg 1007 - Hoofddorp en
Hotel-Restaurant De Rustende Jager - Venneperweg 471 - Nieuw VennepDe concerten vinden plaats tussen 15.30 en 18.00 uur.
De deuren gaan een half uur van tevoren open.
U bent van harte welkom in onze muzieklounge!
Voor bands in de zomerperiode geldt: bij mooi weer op het terras.

18 AUGUSTUS

Het Trio van Toen bestaat uit 2 heren en een dame, samen brengen zij driestemmig liedjes ten gehore uit de jaren 40, 50 en 60 van vele artiesten zoals Max van Praag, Eddy Christiani en Corry Brokken. Ze brengen herkenbare melodieën van oude vergeten en onvergetelijke liedjes zoals "Net als toen" en "Daar is de orgelman". Het programma is interactief, de mensen worden meegenomen terug in de tijd en uitgenodigd de bekende liedjes mee te zingen.

De bezetting is:
Thomas Kwakernaat -  contrabas
Paul Mooren - piano
Monique van de Keer - zang

Locatie: Hotel De Beurs, Hoofddorp
Tijd: 15:30 tot 18:00 uur
Gratis toegang

15 SEPTEMBER

Yvonne Weijers zingt de prachtige muziek van Cole Porter, Madeleine Peyroux en Robbie Williams in haar moedertaal. Swingende luisterliedjes over de liefde en het leven zelf, recht uit haar hart en in haar eigen taal. Want dat is wat ze doet: de mooiste songs toegankelijk maken voor een breed publiek. Zo zijn klassieke wereldhits als ‘That ole devil called love’ (Alison Moyet), ‘Whisper not’ (Ella Fitzgerald) en ‘The way young lovers do (Van Morrison) muzikaal en tekstueel compleet in het nieuw gestoken. Met als resultaat De zon komt op’: een prachtig album. En een uniek programma, onder regie van Marjolein Macrander, waarmee ze langs de theaters, festivals en clubs toert.

Locatie: De Rustende Jager, Nieuw - Vennep
Tijd: 15:30 tot 18:00 uur
Gratis toegang

20 OKTOBER

Martijn Klaver - Foto Marc de Groot

Iedereen die wil kan komen spelen. Er is een professioneel begeleidingstrio maar neem wel je eigen instrument even mee.  De Hoofddorpse slagwerker Martijn Klaver is van jongs af aan wild enthousiast met muziek bezig. Martijn voelt zich overal thuis en speelt altijd met 100% swing en bezieling. Bekend van Hans Liberg, Eddy Christiani, de John F. Klaver Band en theatershows als Plezant, Pats Boem (kindertheater), De band krijgt Kinderen en de Zotte Zeehonde. Naast dit podium- en theaterwerk heeft Martijn ook ervaring als slagwerkdocent bij Pier-K in Hoofddorp.

Locatie: Hotel De Beurs Hoofddorp
Tijd: 15.30 – 18.00 uur
Gratis toegang

Foto: Marc de Groot

24 NOVEMBER

Junior Jazz College
Jong talent van het Conservatorium van Amsterdam
Het Junior Jazz college is een opleiding voor jonge talenten die jazz en aan jazz verwante stijlen willen spelen. Deze jonge musici spelen in één van de jong talent ensembles die het Junior Jazz College te bieden heeft. Het JJC is het ultieme jong talent traject (jazz) dat naast de middelbare school bestaat ter voorbereiding op een studie aan het CvA. Het ensemble wordt geleid door virtuoze gitarist (en in deze band bassist) Eran Har Even.

Moonglow: jazz, groove & dance

Moonglow is all about jazz, groove and dance. Authentieke jazzklanken mixen moeiteloos met moderne beats en samples. Loungy of uptempo, maar altijd dansbaar. Zangeres Marianne bespeelt het publiek met haar verleidelijke vocalen en presence. Zomaar wat opmerkingen uit de media: “Een stem weggelopen uit de jaren dertig” en “het plezier spat er vanaf.” Van jong tot oud, iedereen valt voor deze sexy en unieke sounds.

http://www.moonglowmusic.nl
https://youtu.be/hZNvMfjYJss

The Happy Feet Orchestra

Mirjam van Dam en Hans Goemans speelden jarenlang voor Lindy Hop dansers met Dr Bernard & the Swing Orchestra, en besloten zelf ook op dansles te gaan. Samen richtten zij The Happy Feet Orchestra op en nu spelen zij met groot plezier de meest aanstekelijke swingliedjes uit de jaren ’20, ’30, ’40 en ’50.  In het juiste tempo en met de lekkerste groove blijft niemand stilzitten.
We are here to make you dance!

Locatie: De Rustende Jager Nieuw - Vennep Jachtzaal
Tijd: 13:00 - 19:00
Gratis toegang

Foto Moonglow - Edwin Nieuwstraten, Foto Happy Feet Orchestra - Leon Dreuge, Foto Junior Jazz College - Eigen foto

15 DECEMBER

Dennis Kivit & Friends – A Swingin’ Christmas
Zanger/gitarist Dennis Kivit brengt met een heuse ‘all star line up’ een programma van swingende kerstliedjes. Bekende en onbekende jazzklassiekers op de manier waarop alleen Dennis dit kan. Er mag gedanst worden...

Locatie: Hotel de Beurs Hoofddorp
Tijd: 15:30 tot 18:00 uur
Gratis toegang

Foto: Take a Picture Fotografie

2E HELFT 2019

18 augustus 2019, De Beurs
Het Trio van Toen

15 september 2019, De Rustende Jager
Yvonne Weijers & Band

20 oktober 2019, De Beurs
Jamsessie o.l.v. Martijn Klaver

24 november 2019, De Rustende Jager
Meer Jazz Special 2019

15 december 2019, De Beurs
Kerstspecial - Dennis Kivit Kerspecial